torsdag 25 april 2024

inloggad som

Hon blir Drivhusets nya vd

|  
|  

Studentinkubatorn Drivhuset får en ny vd. Det blir Josefin Runquist, med erfarenhet av verksamheten från flera håll, som tillträder posten i maj.

– Det känns som en stor, rolig utmaning och är ett väldigt passande steg. Jag har varit på Drivhuset ett bra tag nu, både som entreprenör och coach, säger Josefin Runquist till Rapidus.

Hon är modedesigner i botten och har haft ett eget klädmärke. I dag driver hon en e-handelssajt samt jobbar på Drivhuset som projektledare. Hon tar över jobbet från nuvarande vd Sebastian Ekstam som lämnar organisationen.

– Jag hoppas kunna driva vidare i samma anda som honom, säger hon.

Vad kommer du att kunna tillföra i din nya roll?

– Jag skulle vilja effektivisera processer så att vi kan lägga mer tid på att hjälpa studenter som har idéer.

Josefin Runquist hoppas dessutom på att verksamheten kan nå ut till fler samarbetspartners.

– Vi gör jäkligt bra arbete på Drivhuset, gör många olika projekt och är nytänkande. Men i bland syns och hörs vi kanske för lite. Vi får goda resultat och min tanke är därför att vi måste synas och höras mer i det vi gör, säger hon.

Mette Carlbom

Studentinkubatorn Drivhuset får en ny vd. Det blir Josefin Runquist, med erfarenhet av verksamheten från flera håll, som tillträder posten […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.