tisdag 5 december 2023

inloggad som

Innovation Skåne utökar styrelsen

Innovation Skåne kompletterar styrelsen med Per Ola Kimblad, biträdande förvaltningschef och docent på Skånes universitetssjukhus. Han deltog i sitt första styrelsemötet på Innovation Skåne i går.

Joakim Nelson, vd för Innovation Skåne skriver i en kommentar till Rapidus:

”Per Ola ger oss erfarenhet från hälsoområdet – ett av våra viktigaste områden. Också en bra kanal in mot Skånes universitetssjukhus”.

Per Ola Kimblad kommenterar sin nya roll:

”Min forskning har varit inriktad på transplantation och sedan kateterburna tekniker för att behandla klaffsjukdom. Jag har en del patent i detta område som jag utvecklat tillsammans med industrin, och ser mycket fram emot att få arbeta med innovationer igen”.

Övriga styrelsemedlemmar är ordförande Louise Eklund (L), regionråd, Ewa Pihl Krabbe (S) som är andra vice ordförande i regionfullmäktige, Charlotta Johnsson, vicerektor för samverkan och innovation, LTH, samt Sam Aston, Additude.

Elisabet Ottosson

Innovation Skåne kompletterar styrelsen med Per Ola Kimblad, biträdande förvaltningschef och docent på Skånes universitetssjukhus. Han deltog i sitt första […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.