fredag 26 april 2024

inloggad som

Innovation Skåne utökar styrelsen

Innovation Skåne kompletterar styrelsen med Per Ola Kimblad, biträdande förvaltningschef och docent på Skånes universitetssjukhus. Han deltog i sitt första styrelsemötet på Innovation Skåne i går.

Joakim Nelson, vd för Innovation Skåne skriver i en kommentar till Rapidus:

”Per Ola ger oss erfarenhet från hälsoområdet – ett av våra viktigaste områden. Också en bra kanal in mot Skånes universitetssjukhus”.

Per Ola Kimblad kommenterar sin nya roll:

”Min forskning har varit inriktad på transplantation och sedan kateterburna tekniker för att behandla klaffsjukdom. Jag har en del patent i detta område som jag utvecklat tillsammans med industrin, och ser mycket fram emot att få arbeta med innovationer igen”.

Övriga styrelsemedlemmar är ordförande Louise Eklund (L), regionråd, Ewa Pihl Krabbe (S) som är andra vice ordförande i regionfullmäktige, Charlotta Johnsson, vicerektor för samverkan och innovation, LTH, samt Sam Aston, Additude.

Elisabet Ottosson

Innovation Skåne kompletterar styrelsen med Per Ola Kimblad, biträdande förvaltningschef och docent på Skånes universitetssjukhus. Han deltog i sitt första […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.