tisdag 5 december 2023

inloggad som

High tech-doldis utvecklar nya 3D-material

|  
|  

Digital Metal är Höganäsbolaget som var världspionjär inom 3D-printing för metallpulver när de startade i Höganäs för sju år sedan. Initialt handlade det om att tillverka metallkomponenter, sedan även själva printer-maskinerna. Nu ska två nya material utvecklas – på begäran av kund.

– Binder Jet 3D-printing är en högteknologisk process som börjar med att kvalificera material till den komponent man ska tillverka. Att kvalificera materialen betyder att vi kan garantera hög kvalitet när komponenterna kommer ut ur processen. Nu håller vi på att ta fram två nya åt en kund. Vilka kan jag inte berätta ännu, men när de är färdigkvalificerade kan de användas av fler kunder, säger vd Christian Lönne, ny på posten sedan i höstas.

Hittills har tillverkningen bland annat bestått av kugghjul till bilindustrin, munstycken till raketmotorer för rymdindustrin, dental- och medtech-delar samt klockor, glasögon och delar till smyckesindustrin.

– Vi jobbar mycket med att effektivisera och optimera hela processen, rätt kostnad och kvalitet per enhet för att nå fler segment, säger Christian Lönne.

Digital Metal började i Göteborg men är sedan 2012 ett helägt dotterbolag till Höganäs. Kunderna finns runt hela världen och Digital Metals 3D printrar finns i dag installerade i Europa, Asien och Nordamerika.

Pernilla Gudmundsson

Digital Metal är Höganäsbolaget som var världspionjär inom 3D-printing för metallpulver när de startade i Höganäs för sju år sedan. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.