torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Nytt fastighetsbolag har köpt för nästan en miljard…

|  
|  

Malmöbolaget Swedish Logistic Properties (SLP) har inte ens funnits i ett år, men har redan genomfört fastighetsaffärer för mellan 750 och 800 miljoner kronor i södra Sverige. Och fler affärer är på väg, säger ordföranden och delägaren Peter Strand till Rapidus.

– Vi drog i gång på riktigt i mars och nu håller på vi på med fler affärer. Vi växer vidare inom lager och logistik, där finns en lucka att fylla med nybyggen och äldre fastigheter som kan förädlas, säger Peter Strand.

Rapidus kunde i december 2018 berätta om det nya bolaget, som startades av Peter Strand, Greg Dingizian, Balders huvudägare Erik Selin och Mikael Hofmann, vd och ägare till Er-HO Bygg i Löddeköping. Sedan dess har SLP köpt tolv fastigheter, varav hälften i Skåne, och två tomter i Helsingborg där det ska byggas nya logistik- och lagerbyggnader.

– Många affärer blir i södra Sverige eftersom vi bor här. Eftersom vi varit i branschen länge så har vi bra kontakter både med bankerna för finansiering och med mäklarna för att hitta objekt, säger Peter Strand.

SLP har i dag fyra anställda i Lockarp utanför Malmö, samt att Peter Strand själv är arbetande styrelseordförande Men planen är att bli fler anställda – och kanske fler delägare.

– På sikt är det rimligt att ta in fler ägare, det är många som vill haka på. Det är möjligt att vi börsnoteras i framtiden också, säger Peter Strand.

Niclas Lindstrand

Malmöbolaget Swedish Logistic Properties (SLP) har inte ens funnits i ett år, men har redan genomfört fastighetsaffärer för mellan 750 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.