fredag 17 maj 2024

inloggad som

Miljoner till EKG-mätare från Lund

|  
|  

MedBeat Sweden har tagit in 4,3 miljoner kronor för att fortsätta utvecklingen av en ny typ av bärbar EKG-mätare. Deltagare i nyemissionen är investmentbolaget Arndahl, som går in med runt två miljoner, LU Holding, som investerar i bolaget för andra gången, familjeföretaget Gepefek och två privata investerare.

Lundabolaget planerar en klinisk studie med instrumentet under året. Pengarna ska användas till patentarbete och vidareutveckling till slutlig produkt.

Intresset vid emissionen var stort så vi kom överens om att ta in lite mer pengar än planerat, så att fler intressenter får en del. Vi planerar CE- och FDA-märkning av mätaren under nästa år, säger Erik Rask, läkare och doktorand inom barnkardiologi vid Lunds universitet, som utvecklat EKG-mätaren och som är en av de unga stjärnorna på Rapidus 34-lista.

Fördelarna med mätaren jämfört med dagens motsvarigheter är bland annat att den under mycket längre tid kan registrera eventuella rubbningar i hjärtrytmen, vilka kan komma och gå, och att den kan användas på små barn. Mätaren är stor som en handflata och sitter fast på bröstkorgen med hjälp av självhäftande elektrodplattor.

Elisabet Ottosson

MedBeat Sweden har tagit in 4,3 miljoner kronor för att fortsätta utvecklingen av en ny typ av bärbar EKG-mätare. Deltagare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad