söndag 25 februari 2024

inloggad som

Miljoner till EKG-mätare från Lund

|  
|  

MedBeat Sweden har tagit in 4,3 miljoner kronor för att fortsätta utvecklingen av en ny typ av bärbar EKG-mätare. Deltagare i nyemissionen är investmentbolaget Arndahl, som går in med runt två miljoner, LU Holding, som investerar i bolaget för andra gången, familjeföretaget Gepefek och två privata investerare.

Lundabolaget planerar en klinisk studie med instrumentet under året. Pengarna ska användas till patentarbete och vidareutveckling till slutlig produkt.

Intresset vid emissionen var stort så vi kom överens om att ta in lite mer pengar än planerat, så att fler intressenter får en del. Vi planerar CE- och FDA-märkning av mätaren under nästa år, säger Erik Rask, läkare och doktorand inom barnkardiologi vid Lunds universitet, som utvecklat EKG-mätaren och som är en av de unga stjärnorna på Rapidus 34-lista.

Fördelarna med mätaren jämfört med dagens motsvarigheter är bland annat att den under mycket längre tid kan registrera eventuella rubbningar i hjärtrytmen, vilka kan komma och gå, och att den kan användas på små barn. Mätaren är stor som en handflata och sitter fast på bröstkorgen med hjälp av självhäftande elektrodplattor.

Elisabet Ottosson

MedBeat Sweden har tagit in 4,3 miljoner kronor för att fortsätta utvecklingen av en ny typ av bärbar EKG-mätare. Deltagare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.