måndag 29 april 2024

inloggad som

TechConnect World startar i Europa – och Malmö

Den amerikanska teknikkonferensen TechConnect World kommer till Europa – och startar med tre år i Malmö. Konferensen, som genomförts i över 20 år i USA, har Europapremiär på Clarion Live i Malmö den 19–21 oktober i år.

– Vi har kommit överens om att det inte är lönt att köra en enda gång utan har bestämt i partnerskapet att arrangemanget ska vara permanent, med en provperiod på tre år. Enligt planeringen förväntar vi oss 800 deltagare första året och 2.000 det tredje, säger Gezim Kiseri, affärsutvecklare för materialforskning på Invest in Skåne.

Invest in Skåne, Event in Skåne, Malmö Stad, Region Skåne, Innovation Skåne och Business Sweden har jobbat i flera år med att få Tech Connect att komma till Skåne, berättar Gezim Kisari för Rapidus.

– Nu är vi jätteglada, vi har jobbat hårt och länge för med att få konferensen till Skåne, Sverige och Europa. Vi har varit på TechConnect tillsammans med regionala aktörer i fyra år och diskuterat hur vi ska få hit dem i två år. De har varit här och besökt många aktörer som Rise och ESS för att se att det finns kapacitet för regionen att leverera, säger Gezim Kisari.

Fokus för TechConnect är att kommersialisera forskning och startups inom avancerade material, nanoteknologi, medicinteknik, bioteknik, smarta städer, Big Data och avancerad tillverkning. Invest in Skåne har förhoppningen att som en följd av konferensen locka fler globala företag till regionen.

– Vi är ganska optimistiska att vi konferensen skapa samarbeten som leder till fler etableringar och strategiska allianser. Det är inte den största konferensen, men den är väldigt spetsig och fångar upp tidig forskning med innovativa lösningar, säger Gezim Kisari.

Niclas Lindstrand

Den amerikanska teknikkonferensen TechConnect World kommer till Europa – och startar med tre år i Malmö. Konferensen, som genomförts i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.