söndag 28 april 2024

inloggad som

Colloidal Resource tar in nio miljoner

|  
|  

Drygt nio miljoner kronor har tillförts Lundabolaget Colloidal Resource. Ledningen är dock förtegen om vad kapitalet ska användas till.

I slutet av december gjorde bolaget en nyemission riktad till befintliga aktieägare. Därmed har man kunnat ta in drygt 9.150.000 kronor. Vad pengarna ska användas till är medgrundaren Karin Bryskhe dock förtegen om i nuläget.

– I samråd med styrelsen har vi kommit fram till att vi inte kan kommentera detta, säger hon till Rapidus.

Huvudbolaget Colloidal Resource grundades 2005 som en länk mellan universitetet och näringslivet och har sitt säte på Kemicentrum i Lund. På senare år har bolaget delats upp i två dotterbolag: CR Competence som bedriver uppdragsforskning och konsultverksamhet och CR Development som utvecklar egna produkter. Man har bland annat tagit fram en egen teknik för att, genom pulssekvenser, mäta och bedöma tumörvävnad. Tidigare var planerna att ha en produkt ute på marknaden under 2019.

Kerstin Weman Thornell

Drygt nio miljoner kronor har tillförts Lundabolaget Colloidal Resource. Ledningen är dock förtegen om vad kapitalet ska användas till. I […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.