tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Fem nya företag på Spotlight i Köpenhamn

|  
|  

Den danska chefen för svenska Spotlight Stock Markets avdelning i Köpenhamn, Katrine Hoff, är myckt nöjd med att fem nya företag som handlas i danska kronor noterat sig sedan starten i november 2018.

När Spotlight startade 2018 fanns tio andra danska företag noterade via Stockholm. Ytterligare fem på drygt ett år inom ramarna för det nya danska erbjudandet med handel i danska kronor låter kanske inte mycket, men det finns inga tvivel om att Katrine Hoff är nöjd.

– Vår utveckling under 2018 och 2019 motsvarar i stort sett marknadsutvecklingen. Dessutom är vi en ganska ny aktör i Danmark, så vi arbetar samtidigt med att göra vårt eget erbjudande känt och att bygga upp vårt ekosystem och vår infrastruktur, säger Katrine Hoff till Rapidus, och fortsätter:

– Vårt erbjudande till danska tillväxtföretag innebär att de på ett strukturerat sätt även efter noteringen kan få kontakt med både svenska och danska investerare genom ett distributionssamarbete. Både tillväxtföretag och investerare tycker att den kombinationen är intressant.

I morgon kommer Rapidus med en analys om danska börsnoteringar i jämförelse med svenska.

Keld Broksø

Den danska chefen för svenska Spotlight Stock Markets avdelning i Köpenhamn, Katrine Hoff, är myckt nöjd med att fem nya […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad