torsdag 25 april 2024

inloggad som

Valutakursen stoppar infomöten i Helsingör

|  
|  

Infotjänsten Øresunddirekt med bas i Malmö och Köpenhamn har efter 13 popup-möten i Helsingborg under 2019 bestämt sig för att fortsätta under 2020. Men inte i Helsingör. Hindret handlar framför allt om valutakurser.

– På vår popup-filial är också de som bor i Danmark välkomna att ställa frågor, precis som på informationscentret i Malmö. Vi jobbar alltså åt ”båda hållen” och det finns möjligheter för danskar att arbeta i Sverige. Men den svaga svenska valutakursen gör att det kanske inte är lika attraktivt för danskar att arbeta i Sverige just nu och pendlingen består till 90 procent av pendlare från Sverige till Danmark, säger Sandra Forsén, verksamhetsansvarig på Øresunddirekt Sverige.

Den 3 februari i fjol invigdes Øresunddirekts popup-filial på Arbetsförmedlingen i Scalahuset i Helsingborg. Ämnena på de 13 måndagsmötena var bland annat skatter, rekrytering i Sverige och pensioner. Enligt Sandra Forsén var det i snitt 15 deltagare på varje möte.

– Våra informationsmöten har alltid varit fokuserade på den danska arbetsmarknaden, det vill säga riktade till dem som söker jobb i Danmark. Alltså samma upplägg som de informationsmöten vi har på onsdagar varje vecka på vårt informationscenter i Malmö, berättar Sandra Forsén.

Av Keld Broksø

Infotjänsten Øresunddirekt med bas i Malmö och Köpenhamn har efter 13 popup-möten i Helsingborg under 2019 bestämt sig för att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.