tisdag 5 december 2023

inloggad som

…som skickar tillbaka utredning till regionen

Regionen måste avgöra sina bolags framtid efter att Kommunförbundet bestämt sig för att inte längre vara delägare. Det beslutade Region Skåne Holding vid sitt styrelsemöte där utredningen om de regionala bolagens framtid behandlades.

– Från 2022 är inte längre Kommunförbundet delägare. Det förändrar spelplanen och blir lite hela havet stormar. Därför skickar vi nu ett brev till regionstyrelsen och ber den som ägare att fundera på hur man vill formera sina bolag inför nästa mandatperiod, säger Region Skåne Holdings ordförande Lars-Ingvar Ljungman (M) till Rapidus.

Rapidus har tidigare skrivit om rapporten från konsultföretaget KPMG. Den föreslår att bolag inom Business Region Skåne slås ihop och en fortsatt utredning av Innovation Skåne och Invest in Skåne som enligt förslaget kan gå in i förvaltningen och upphöra som bolag. Både BRS och Innovation Skåne var mycket kritiska till detta i sina yttranden om rapporten.

– Det finns olika viljor och planer och är tydligt att Kommunförbundet vill lämna sin bit. Diskussionen har inge landat någonstans än så vi avvaktar lite grann. Det är ingen brådska egentligen, säger Jonas Duveborn (M), regionledningens stabschef.

Niclas Lindstrand

Regionen måste avgöra sina bolags framtid efter att Kommunförbundet bestämt sig för att inte längre vara delägare. Det beslutade Region […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.