söndag 12 maj 2024

inloggad som

Kommunförbundet släpper ägande i bolag…

Kommunförbundet Skåne släpper sitt ägande i Business Region Skåne, som därmed blir helägt av regionen.

– Vi har frågat våra medlemmar och städar bort det de inte vill vara engagerade i. Med utredningen om de regionala bolagens framtid tycker vi det är bra tajming att släppa Business Region Skåne, säger Patric Åberg (M), ordförande i Kommunförbundet Skåne, till Rapidus.

Enligt aktieägaravtalet kan Kommunförbundets 15 procent gå tillbaka till Region Skåne på två års varsel. Vad som nu händer med Business Region Skåne och dess fyra dotter bolag – Invest in Skåne, Film i Skåne, Tourism in Skåne och Event in Skåne – är oklart, men Patric Åberg ser att kommunerna fortsatt kan investera på projektbasis i stället för löpande.

– För vissa kommuner finns det en jättenytta, för andra betydligt mindre. De transfererar pengar men har inget mandat som ägare om vilka frågor som ska drivas. Egentligen är det bra Tourism in Skåne som kommunerna har ett engagemang i. Det finns ingen konflikt i detta, vi vill sätta oss ned och reda ut hur bolagen ska fungera, säger Patric Åberg.

Niclas Lindstrand

Kommunförbundet Skåne släpper sitt ägande i Business Region Skåne, som därmed blir helägt av regionen. – Vi har frågat våra […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen