måndag 4 december 2023

inloggad som

… som blickar mot Tyskland och Benelux

|  
|  ,

Nästa steg i Enjays utlandsexpansion blir Benelux-länderna, med ett kontor i Nederländerna som öppnar efter årsskiftet. Därefter väntar en etablering i Tyskland.

– Det är vanligtvis ganska svårt att komma in hos stora tyska företag. Så nu när vi får förfrågningar passar vi på att ta dessa möten, säger Klas Oskarsson, kommunikationsansvarig på Enjay, efter att ha återvänt från möten i Hamburg.

Enligt bolagets medgrundare Nils Lekeberg lutar de åt att öppna sitt första tyska kontor i just Hamburg. Nästa steg efter det blir att satsa i Frankrike, samtidigt som man hoppas kunna expandera i Storbritannien.

Sedan en tid tillbaka sonderar Enjay även marknaden i USA, där de anlitat konsulter för att skaffa nödvändiga licenser och certifieringar.

– Vi har ett enormt tryck från energibolag i USA, som nästan brottas för att få vara vår pilot. Men vi vill inte heller springa för snabbt utan att ha rätt organisation på plats med en robust plan, säger Nils Lekeberg.

Emiliano Strauss

Nästa steg i Enjays utlandsexpansion blir Benelux-länderna, med ett kontor i Nederländerna som öppnar efter årsskiftet. Därefter väntar en etablering […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad