torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Lundabolag förbereder pilotprojekt om åderbråck

|  
|  

MedVasc har tagit in tre miljoner kronor till en klinisk studie av sitt instrument, som enligt bolaget ska göra laserbehandling av åderbråck enklare, effektivare och i det närmaste smärtfri.

Lundabolaget har nyligen fått godkännande av Läkemedelsverket och Etikprövningsmyndigheten för att genomföra pilotstudien. Det kommer ske i samarbete med Scandinavian Venous Centre i Malmö.

– Vi förfinar den laserbehandling som är den internationellt rekommenderade vid åderbrock och gör den i stort sett smärtfri. Visst, smärta är relativt, men vi vet att denna behandling är tillräckligt besvärlig för att många ska avstå från den. Därför kan vi se till att fler får hjälp tidigt, säger grundaren Michael Åkesson, vars forskning ligger till grund för produkten.

I samband med nyemissionen tar han över som vd och advokaten Mats Nilsson, partner på MAQS, blir ordförande och ny delägare. Magnus Olsson från investeringsbolaget Competron, som ägs av schweiziska Unigrafic AG, blir ny ledamot i bolaget. Även affärsänglarna Bo Uddenäs och Ulf Andersson investerar i MedVasc.

Emiliano Strauss

MedVasc har tagit in tre miljoner kronor till en klinisk studie av sitt instrument, som enligt bolaget ska göra laserbehandling […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad