torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Triomed fyller kassan – igen

|  
|  

Triomed tar in 20 miljoner från tidigare ägare för att fortsätta utveckla sina speciella filterutrustningar för behandling av njursvikt respektive för dialys. Bolaget har totalt tagit in över 120 miljoner kronor sedan 2015.

De senaste åren har bolaget fått, i runda slängar, samma summa varje år från ägarskaran.

– Just nu är våra ägare nöjda med utvecklingen och fortsätter finansieringen enligt plan, säger vd Patrick Greatrex.

Längst har bolaget kommit med sin ultrafiltreringsutrustning. Den ska behandla patienter som samlar för mycket vätska i kroppen, en problematik vid både njur- och hjärtsvikt.

Bolaget börjar med njurapplikationen då den kan göra störst skillnad för patienterna. Utrustningen jämförs med konventionella metoder i studier på patienter vid Karolinska institutet i Stockholm och på kliniker vid sjukhusen i Malmö och Lund. Resultaten publiceras i vår.

– Nu jobbar vi mot att registrera produkten hos det amerikanska läkemedelsverket FDA och planerar att starta en studie på patienter i USA under 2020, säger Patrick Greatrex.

Bolagets andra produkt är nästa generation av vanlig dialys, där kliniska studier planeras till 2020.

Triomed sysselsätter nu runt 15 personer i Lund. Bland ägarna finns Almi Invest Syd, Paul Frankenius bolag Frankenius Equity och amerikanska KMG Capital Partners. Bolaget grundades 2005 av Anders Helmner, Anders Wallenås och Lars Wramner.

Elisabet Ottosson

Triomed tar in 20 miljoner från tidigare ägare för att fortsätta utveckla sina speciella filterutrustningar för behandling av njursvikt respektive […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.