söndag 25 februari 2024

inloggad som

Medow tecknar avtal med Baxter

|  ,
|  ,

Medicinteknikföretaget Medow i Lund har tecknat ett distributionsavtal med amerikanska jätten Baxter. Storföretaget ska sälja Medows armband för att hålla intravenösa slangar på plats.

– Baxter ska sälja vår produkt tillsammans med sina dialyspaket. Kunderna betalar per behandling och kan lägga till lite så de får vårt armband samtidigt, säger Frida McCabe (vänster), som tillsammans med Linn Wrangmark (höger) grundat Medow.

Sedan tidigare har Medow distributörer i Sverige, Norge och Danmark, men ingen har exklusivitet på sin marknad. Avtalet med Baxter gäller inledningsvis i Sverige, med möjlighet att gå vidare till fler marknader efter en provperiod.

– Vi ser stor potential i det här avtalet och får först se hur det funkar i Sverige, hoppas det kan leda till mer. Medicinteknik är lite trögstartat i försäljningen, men vi tror att det ska sätta fart nu, säger Frida McCabe.

Hon och kollegan Linn Wrangmark var båda på Rapidus 34-lista över de hetaste skånska näringslivsprofilerna upp till 34 år. Båda var också gäster på Rapidus Popup i Lund så sent som i går.

Niclas Lindstrand

Medicinteknikföretaget Medow i Lund har tecknat ett distributionsavtal med amerikanska jätten Baxter. Storföretaget ska sälja Medows armband för att hålla […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.