söndag 5 maj 2024

inloggad som

Medow tecknar avtal med Baxter

|  ,
|  ,

Medicinteknikföretaget Medow i Lund har tecknat ett distributionsavtal med amerikanska jätten Baxter. Storföretaget ska sälja Medows armband för att hålla intravenösa slangar på plats.

– Baxter ska sälja vår produkt tillsammans med sina dialyspaket. Kunderna betalar per behandling och kan lägga till lite så de får vårt armband samtidigt, säger Frida McCabe (vänster), som tillsammans med Linn Wrangmark (höger) grundat Medow.

Sedan tidigare har Medow distributörer i Sverige, Norge och Danmark, men ingen har exklusivitet på sin marknad. Avtalet med Baxter gäller inledningsvis i Sverige, med möjlighet att gå vidare till fler marknader efter en provperiod.

– Vi ser stor potential i det här avtalet och får först se hur det funkar i Sverige, hoppas det kan leda till mer. Medicinteknik är lite trögstartat i försäljningen, men vi tror att det ska sätta fart nu, säger Frida McCabe.

Hon och kollegan Linn Wrangmark var båda på Rapidus 34-lista över de hetaste skånska näringslivsprofilerna upp till 34 år. Båda var också gäster på Rapidus Popup i Lund så sent som i går.

Niclas Lindstrand

Medicinteknikföretaget Medow i Lund har tecknat ett distributionsavtal med amerikanska jätten Baxter. Storföretaget ska sälja Medows armband för att hålla […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.