söndag 14 april 2024

inloggad som

Bildanalys från Lund säljs på Siemens Marketplace

|  ,
|  

Lundabaserade Medvisos produkt för medicinsk bildanalys av hjärtat finns från och med början av nästa år tillgänglig på Siemens Marketplace. Nyheten offentliggörs av teknikkoncernen denna vecka.

Via Siemens plattform kan sjukhus som är anslutna till tjänsten köpa program. Medvisos produkt är, enligt bolaget, den enda på globala marknaden som har en CE-märkning för att göra strain – det vill säga att räkna ut hjärtmuskelns töjning. Att den nu finns på Siemens plattform är ett stort steg för bolaget.

– Detta gör att vi nu blir mer synliga på den globala marknaden och att det blir fler som kan få den här programvaran, säger Medvisos vd Helen Fransson till Rapidus.

Medvisos har sammanlagt fyra produkter, inklusive den aktuella för magnetisk resonanstomografi (MR) av hjärtat. Övriga produkter är en tjänst för datortomografi (CT) av hjärtat, 3D-printing för modelering vid operationer och en forskarinriktad programvara för bildanalys. Intresset för deras strainanalys i hjärt-MR är på stadig uppgång.

– Detta år har vi sett ett ökat kliniskt intresse för strain, innan var det mest forskning. Vi hoppas att det här ska ge genomslag och att fler få kännedom om den, säger Helen Fransson.

Mette Carlbom

Lundabaserade Medvisos produkt för medicinsk bildanalys av hjärtat finns från och med början av nästa år tillgänglig på Siemens Marketplace. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp.