fredag 9 juni 2023

inloggad som

Edument-grundarens spel på väg mot genombrott

|  ,
|  

I slutet av oktober släppte Helsingborgsbolaget Decemberborn sitt nya spel Cathedral. Ryktet har nu börjat spridas och vd Acke Salem hoppas på 100.000 sålda licenser det kommande året.

En hjälte som fastnat i en okänd värld måste besegra fienden och undkomma fängelsehålor. Så kan dataspelet Cathedral sammanfattas.

– Det är ett retrospel med stor igenkänning bland äldre spelare, men med styrkan i den moderna tekniken, förklarar Acke Salem, vd på Decemberborn.

Till vardags är han grundare och vd på datakonsultbolaget Edument. Vid sidan om de vanliga konsultuppdragen avsätter de viss tid för utveckling och lärande. Under dessa tillfällen har kollegan Eric Lavesson utvecklat en spelmotor och med tiden har bolaget värvat en designer, en musiker och en programmerare.

För knappt en månad sedan hade spelet Cathedral premiär och har, med Acke Salems ord, snabbt blivit en hit. Många av spelarna återfinns i Spanien, Ryssland och Brasilien då Youtube-profiler i dessa länder gjort videoklipp om spelet.

– I början av nästa år ska spelet kunna konverteras till Nintendo Switch vilket kommer generera ytterligare spelare. Vi har inte fått några siffror än, men vi hoppas på 100.000 sålda licenser det första året. Liknande spel har fått uppåt två miljoner spelare, så det är förstås vår långsiktiga målsättning.

Kerstin Weman Thornell

I slutet av oktober släppte Helsingborgsbolaget Decemberborn sitt nya spel Cathedral. Ryktet har nu börjat spridas och vd Acke Salem […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl