fredag 3 maj 2024

inloggad som

… som leds av förre Anima-vd:n

|  ,
|  

Den som ska leda omstruktureringen och expansionen av koncernen är Pål Borge, tidigare vd för Anima som utvecklade den smarta finklockan Kronaby. Han är ny vd i Mainone sedan i somras.

– Vår ambition är att växa i Skandinavien. Både konsultverksamheten och verktygsdelen är i dag för små för att göra avtryck på marknaden. Vi kommer att expandera både organiskt och genom uppköp det närmaste året på båda sidor av sundet.

Fokus i affärsområdet teknikkonsulttjänster är elektronikdesign och så kallad inbäddad mjukvara.

– Här är vår ambition att jobba mer med totala projekt och eventuellt projekt som ligger närmare konsument där jag själv har stor erfarenhet, säger Pål Borge.

I företaget Anima skapade Pål Borge med tre andra Sony-avhoppare den smarta klockan Kronaby. Bolaget gick i konkurs i år. Spanska klocktillverkaren Festina köpte upp bolaget och har kvar en avdelning med ett tiotal mjukvaruutvecklare i Malmö.

– Även om det blev som det blev är det kul att varumärket lever vidare och klockförsäljningen fortsätter, säger Pål Borge.

Elisabet Ottosson

Den som ska leda omstruktureringen och expansionen av koncernen är Pål Borge, tidigare vd för Anima som utvecklade den smarta […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.