lördag 27 april 2024

inloggad som

Fredrik Alstierna bygger teknikkoncern…

Serieentreprenören Fredrik Alstiernas danska företag Mainone har förvärvat Malmöbolaget Triacon Scientific. Men det slutar inte där. Uppköpet är en del i planen att skapa en ny skånsk-dansk koncern för teknikutveckling.

Nyligen köpte Mainone Svedalaföretaget Diatron, som sysslade med kontraktstillverkning av elektronikprodukter. Själva kontraktstillverkningen flyttades över till Lundabolaget Cervitrol. I samband med köpet av Triacon gick ett antal av Diatrons ingenjörer över och slogs ihop med konsulter från Mainone och Diatron – under varumärket Mainone.

Hela koncernen har därmed 13 anställda, varav åtta teknikkonsulter.

Är det en ny stor skånsk konsultkoncern som byggs upp?

– Ja, det kan man säga. Det var avsikten med det här. Tanken är att vi ska bli avsevärt mycket större. Åtminstone det dubbla i personalstyrka, säger Triacons vd Joakim Lange, som grundade bolaget 1993, till Rapidus.

Triacon – och därmed den framtida koncernen – står på två ben: dels licensförsäljning av utvecklingsverktyg som CAD-program, dels teknikkonsulttjänster. Bolaget jobbar inom bil- och medicinteknik samt verkstadsindustrin. Även konsumentprodukter där de bland annat ligger bakom stora delar av larmarmbandet Vevios, samt deltar i utvecklingen av Orbital Systems vattensnåla duschsystem.

Mainone ägs av svenske Fredrik Alstierna. Han är annars bland annat vd för konsultbolaget Alite med bas i Malmö och kontor på en handfull ställen i Europa. Han är även en av hjärnorna bakom spelstudion Sharkmob.

Mette Carlbom
Elisabet Ottosson

Serieentreprenören Fredrik Alstiernas danska företag Mainone har förvärvat Malmöbolaget Triacon Scientific. Men det slutar inte där. Uppköpet är en del i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.