torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Beijer Ref får nya lokaler i Malmö

|  
|  

Börsbolaget Beijer Ref växer – och denna gång är det huvudkontoret i Malmö som blir större. Företaget tar under första kvartalet 2020 över högsta våningen i den klassiska fastigheten på Stortorget 8 i Malmö. Samtidigt behåller bolaget sina nuvarande lokaler på våningen under.

– Vi har precis skrivit kontrakt för den våningen också, vi är lite trångbodda i dag så vi vill få plats med fler anställda och fler konferensrum, säger vd och koncernchef Per Bertland till Rapidus.

Att ytan blir dubbelt så stor betyder dock inte att huvudkontoret växer särskilt mycket räknat i antalet anställda. 18 personer i Malmö ska bli 20 – av totalt 3.800 anställda i hela världen.

– Det är vår käpphäst att vara decentraliserade. Moderbolagets funktion är egentligen att införa riktlinjer för processer och policyfrågor, alla operationella beslut ska kunna tas ute i organisationen, säger Per Bertland.

Niclas Lindstrand

Börsbolaget Beijer Ref växer – och denna gång är det huvudkontoret i Malmö som blir större. Företaget tar under första […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.


  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.

  • Beijer Ref steg på rapport

    Beijer Ref var utropstecknet i dagens flod av skånska kvartalsrapporter, som även innehöll Sparbanken Skåne och Västra Hamnen Corporate Finance.

  • Special: Helgernas nyhetssvep

    Har du haft fullt upp med matförberedelser, shopping och långväga släktingar? Ingen fara, Rapidus är tillbaka och har gjort ett svep med några av de hetaste nyheterna från det skånska näringslivet.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Pressat Heimstaden i dagens rapportflod

    Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Idag kom bland andra Heimstaden, Wihlborgs, Duni, Inwido och Beijer Ref.

  • Han blir vd för Inwido

    Fönsterbolaget Inwido har utsett en ny vd. Han kommer både från investment banking och industrin.

  • Rapportflod vecka 29

    Förra veckan var den verkligt intensiva rapportveckan när de större skånska börsbolagen redovisade sina andra kvartal. Alfa LavalVärmeväxlarjätten Alfa Laval […]

  • Beijer Ref näst störst i Skåne

    Värme- och kylgrossisten Beijer Ref har i det tysta seglat upp som Skånes näst största börsbolag mätt i börsvärde – efter Alfa Laval men före Trelleborg. Vd Christopher Norbye håller i rodret för en fortsatt expansion. Rapidus fick en pratstund på huvudkontoret på Stortorget i Malmö.

  • Beijerchefen tar rodret i golvkoncern

    Beijer Refs tidigare vd och storägare Per Bertland tar ordförandeklubban i Golventreprenadgruppen, en koncern som ser ut att vara det […]

  • Beijer Refs tillväxtresa fortsätter

    Ett jätteförvärv för 13 miljarder kronor tar Malmöbaserade kylkoncernen Beijer Ref in på den nordamerikanska marknaden. – En betydelsefull milstolpe […]