onsdag 17 juli 2024

inloggad som

EXTRA: Internationell elvägskonferens till Lund

I maj nästa år hålls konferensen Electric Road Systems Conference (ERSC) i Lund. Bland andra kommer infrastrukturminister Tomas Eneroth att medverka och konferensen väntas samla 400 deltagare.

ERSC organiseras av Trafikverket, forskningsinstitutet RISE och Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI). Tanken är att samla forskare, beslutsfattare och yrkesverksamma inom transportsektorn. Förra året var Frankfurt värd för konferensen och nästa år kommer den äga rum i Medicon Village i Lund, i partnerskap med Innovation Skåne.

– Konferensen kommer ske i samband med invigningen av demoprojektet Evolution Road i Lund, säger Mohammed Hoseini på VTI.

Evolution Road, som nyligen bytt namn från Elväg Syd, projektleds av Innovation Skåne. Det är ett demonstrationsprojekt där man ska anlägga en kilometerlång elväg som kan ladda elfordon i farten. Tekniken står Lundabolaget Elonroad för och medverkar gör även bland annat Lunds kommun, LTH, Skånetrafiken och Kraftringen. I år vann konsortiet en upphandling hos Trafikverket värd 96 miljoner kronor.

– Nu jobbar vi på mot 12-13 maj då konferensen kommer äga rum. Då kommer deltagarna att ha möjlighet att se elvägen på Getingevägen för första gången, säger Anna Wilkens, kommunikationsansvarig på Innovation Skåne.

Emiliano Strauss

I maj nästa år hålls konferensen Electric Road Systems Conference (ERSC) i Lund. Bland andra kommer infrastrukturminister Tomas Eneroth att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.