tisdag 5 december 2023

inloggad som

EXTRA: Internationell elvägskonferens till Lund

I maj nästa år hålls konferensen Electric Road Systems Conference (ERSC) i Lund. Bland andra kommer infrastrukturminister Tomas Eneroth att medverka och konferensen väntas samla 400 deltagare.

ERSC organiseras av Trafikverket, forskningsinstitutet RISE och Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI). Tanken är att samla forskare, beslutsfattare och yrkesverksamma inom transportsektorn. Förra året var Frankfurt värd för konferensen och nästa år kommer den äga rum i Medicon Village i Lund, i partnerskap med Innovation Skåne.

– Konferensen kommer ske i samband med invigningen av demoprojektet Evolution Road i Lund, säger Mohammed Hoseini på VTI.

Evolution Road, som nyligen bytt namn från Elväg Syd, projektleds av Innovation Skåne. Det är ett demonstrationsprojekt där man ska anlägga en kilometerlång elväg som kan ladda elfordon i farten. Tekniken står Lundabolaget Elonroad för och medverkar gör även bland annat Lunds kommun, LTH, Skånetrafiken och Kraftringen. I år vann konsortiet en upphandling hos Trafikverket värd 96 miljoner kronor.

– Nu jobbar vi på mot 12-13 maj då konferensen kommer äga rum. Då kommer deltagarna att ha möjlighet att se elvägen på Getingevägen för första gången, säger Anna Wilkens, kommunikationsansvarig på Innovation Skåne.

Emiliano Strauss

I maj nästa år hålls konferensen Electric Road Systems Conference (ERSC) i Lund. Bland andra kommer infrastrukturminister Tomas Eneroth att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.