onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Medeonbolag lanserar sin första produkt

|  ,
|  

I morgon på världsdiabetesdagen släpper Dianovator sitt digitala verktyg, ett beslutsstöd inom specialistvården för diabetes typ 1. Bolaget planerar för en större nyemission nästa år för att satsa på marknadsföring.

Dianovators webbtjänst Diact Pro bygger på en mjukvara som är baserad på bolagets patentsökta AI-algoritmer. Vid vårdbesök laddas lagrade mätvärden från patientens glukossensor och insulinpump ner till mjukvaran, som hjälper vårdpersonalen att analysera datan. De självlärande algoritmerna identifierar mönster och lär sig ge specifika behandlingsförslag för varje individ.

De allra flesta med typ 1 diabetes har ofta för hög halt blodsocker, eftersom insulin kan vara svårdoserat. Det medför risk för allvarliga komplikationer på lång sikt, enligt grundare och vd Fredrik Ståhl som själv har typ 1 diabetes.

– Det finns inget liknande digitalt verktyg inom den svenska vården. Det ska ge en “second opinion” till vårdpersonalen som tar beslutet. Nu fokuserar vi på marknadsföring. Först att presentera verktyget för de cirka 80 diabetesklinikerna för vuxna i Sverige och därefter i grannländerna, säger han.

Nu planerar bolaget för en större investeringsrunda nästa år. Det för att kunna satsa på marknadsföring och försäljning. Bolaget har tidigare tagit in runt sex miljoner kronor och Örjan Johansson är största ägare genom bolaget Bluewise Fund i Lund.

Elisabet Ottosson

I morgon på världsdiabetesdagen släpper Dianovator sitt digitala verktyg, ett beslutsstöd inom specialistvården för diabetes typ 1. Bolaget planerar för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.