måndag 4 december 2023

inloggad som

Infonomy inleder pilottester i Lund…

|  
|  

Lundabolaget Infonomy och deras ”Snubblometer”, en kroppssensor som mäter balans och risk för fall, inleder under veckan en andra omgång pilottester i samarbete med Sony. Testerna sker bland annat på ett äldreboende i Lunds kommun, den här gången med hjälp av 5G-uppkoppling.

– Vi har samarbetat ganska länge och de har visat upp snubblometerkonceptet på ett antal mässor runtom i världen, säger Infonomys medgrundare Jonas Källmén till Rapidus om teknikjätten.

Pilottestet på äldreboendet i Lund är ett av totalt ett 20-tal som bolaget är i färd med att starta hos olika kommuner runtom i landet. Förhoppningen är att pilottesterna ska omvandlas till kundavtal, och innebär också att produktionen av ”snubblometern” påbörjas i större skala omkring årsskiftet.

– Vi har så pass många intressenter på gång att vi kommer jobba med tidiga installationer själva, i egen regi, det närmaste året. Sedan håller vi på att slutföra avtal med distributörer i Skandinavien och Europa, säger Jonas Källmén.

Vid sidan om utvecklingen av den egna sensorprodukten har Infonomy licensierat sina algoritmer till en kommersiell aktör ”på global basis” som snart rullar ut Lundabolagets teknik i sina trygghetslarm till äldre.

Blir det en viktig intäktskälla för er framöver?

– Absolut. Framför allt är det roligt eftersom det är något vi jobbat med i flera år. Även om vi inte tjänat några pengar på det ännu har vi lärt oss mycket och fått framgångsrika vetenskapliga valideringar av våra balansuträkningar.

Jonas Källmén grundade Infonomy tillsammans med Helmuth Kristen 2010. Bolaget har genom åren backats av Vinnova och fått in en rad delägare, däribland Tetra Pak-veteranen Christian Bergh och tidigare ABB-vd:n Göran Lindahl, som också sitter i styrelsen. Bolaget omsatte förra året omkring 3,3 miljoner med ett minusresultat på drygt 800.000 kronor.

Felicia Frithiof

Lundabolaget Infonomy och deras ”Snubblometer”, en kroppssensor som mäter balans och risk för fall, inleder under veckan en andra omgång […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad