torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Konsultföretag dominerar life science-mässan

I veckan öppnar fjärde rekryteringsmässan inom life science på Medicon Village i Lund. 100-150 jobb erbjuds av ett 30-tal bolag. Från den danska sidan kommer Zealand Pharma, Christian Hansen och Genomica samt en dansk jobbförmedling.

Konsultföretagen dominerar på anmälningslistan till mässan, många är inom IT och teknik. Motsvarande IT-rekryteringsmässa hölls i början av oktober.

– Flera av företagen var med på IT-mässan också. Det är väl för att IT och life science gifter sig bra. Vi har fler danska bolag än vi brukar, det börjar sprida sig att mässan ger bra resultat, säger Miguel Salvador från Arbetsförmedlingen, som ligger bakom mässan tillsammans med Medicon Village.

I genomsnitt behöver bolagen personal till 3-4 tjänster, men Prevas och Christian Hansen sticker ut med betydligt fler lediga jobb, enligt Miguel Salvador. Förra året lockade mässan runt 1.000 jobbsökande.

Bland bolagen som anmält sig finns produktionsbolagen PolyPeptide och QPharma i Malmö, medicinteknikbolagen HemoCue och Svar, läkemedelsbolaget Sanofi, Medicon Village-bolagen Saromics, Truly Labs, Red Glead Discovery och TigerQ. Några av konsultbolagen är Prevas, TFS, Epista life science, Technogarden, Knightech, Sigma och Altran.

Elisabet Ottosson

I veckan öppnar fjärde rekryteringsmässan inom life science på Medicon Village i Lund. 100-150 jobb erbjuds av ett 30-tal bolag. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Damfotboll en svår affär

    Att damfotbollen har det tuffare ekonomiskt än herrarna är ingen hemlighet. Spelarförsäljningar och Europaspel ger inte i närheten av samma genomslag som på herrsidan.

  • Sportscom avbryter satsningen

    Helsingborgsbolaget Sportscom skulle utmana Radiosporten med livesända radioreferat från stora ligor. Men precis före fotbollspremiären drar man ur sladden.

  • Mer kapital till skånska bolag

    De börsnoterade Lundaföretagen Synact Pharma och Enersize aviserar nyemissioner. Den ena aktien steg på beskedet, den andra föll.