måndag 26 februari 2024

inloggad som

Konsultföretag dominerar life science-mässan

I veckan öppnar fjärde rekryteringsmässan inom life science på Medicon Village i Lund. 100-150 jobb erbjuds av ett 30-tal bolag. Från den danska sidan kommer Zealand Pharma, Christian Hansen och Genomica samt en dansk jobbförmedling.

Konsultföretagen dominerar på anmälningslistan till mässan, många är inom IT och teknik. Motsvarande IT-rekryteringsmässa hölls i början av oktober.

– Flera av företagen var med på IT-mässan också. Det är väl för att IT och life science gifter sig bra. Vi har fler danska bolag än vi brukar, det börjar sprida sig att mässan ger bra resultat, säger Miguel Salvador från Arbetsförmedlingen, som ligger bakom mässan tillsammans med Medicon Village.

I genomsnitt behöver bolagen personal till 3-4 tjänster, men Prevas och Christian Hansen sticker ut med betydligt fler lediga jobb, enligt Miguel Salvador. Förra året lockade mässan runt 1.000 jobbsökande.

Bland bolagen som anmält sig finns produktionsbolagen PolyPeptide och QPharma i Malmö, medicinteknikbolagen HemoCue och Svar, läkemedelsbolaget Sanofi, Medicon Village-bolagen Saromics, Truly Labs, Red Glead Discovery och TigerQ. Några av konsultbolagen är Prevas, TFS, Epista life science, Technogarden, Knightech, Sigma och Altran.

Elisabet Ottosson

I veckan öppnar fjärde rekryteringsmässan inom life science på Medicon Village i Lund. 100-150 jobb erbjuds av ett 30-tal bolag. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.