fredag 26 april 2024

inloggad som

BrainLit växlar upp i USA

|  
|  

Lundaföretaget BrainLit har startat ett dotterbolag i USA. Med New York som bas ska dotterbolagets fem medarbetare sköta tekniksupport åt samarbetspartners över Nordamerika. Samtidigt installerades ljussystemet BioCentric Lighting på Svensk-amerikanska Handelskammaren i New York.

– Vi ska fortsätta göra all forskning och utveckling i Lund, de dotterbolag vi etablerar ska framför allt serva de som servar marknaden. Första steget i vår internationalisering är i Nordamerika, härnäst har vi planer på ett servicecenter i Japan under 2020. Men Sverige och Europa är förstås vårt huvudfokus med en mycket expansiv plan, säger BrainLits vd Niclas Olsson till Rapidus.

Niclas Olsson, som tillträdde i maj i år, säger att BrainLit ska fokusera på tre segment: krävande kontorsplatser som bank och finans, hälso- och sjukvård samt skola och utbildning. Förutom USA och Japan ser han Europa som den stora marknaden för det adaptiva belysningssystemet, som imiterar dagsljuset och anpassar sig till dess variation över dygnet.

– Japan, USA och Europa har ett stort intresse för arbetslivsfrågor och miljöfrågor. Därför har vi insett att det är de tre marknaderna som vi ska sikta på nu. Försäljningen går långt över förväntan, vi räknar med att mer än dubbla försäljningen jämfört med 2018, säger Niclas Olsson.

BrainLit har hittills gått med förlust varje år, när ska ni visa svarta siffror?

– Under 2020!

Niclas Lindstrand

Lundaföretaget BrainLit har startat ett dotterbolag i USA. Med New York som bas ska dotterbolagets fem medarbetare sköta tekniksupport åt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.