lördag 20 april 2024

inloggad som

…och ny vd för Business Region Skåne får vänta

Business Region Skåne har stått utan fast vd sedan Susanne Magnusson tillträdde sin nya tjänst som enhetschef på GSF Löneservice den 19 juni i år. Någon ny utnämning blir det inte heller tills den regionala underkoncernens framtid avgjorts.

– När Susanne slutade så sa vi att det är bättre att inte tillsätta någon ny vd innan vi vet hur koncernen ska se ut, om alla bolagen finns kvar hos oss eller om de får utökade ansvarsområden, säger Mats Helmfrid (M), ordförande för Business Region Skåne, till Rapidus.

Pia Jönsson Rajgård, vd för Tourism in Skåne, sköter under tiden den samordnande funktionen för Business Region Skåne.

– Vår roll är bara att vara ägarbolag åt fyra dotterbolag, det är där som verksamheten drivs. Jag kanske lägger 20-25 procent av min tid på moderbolaget och resten åt Tourism in Skåne, säger Pia Jönsson Rajgård.

Niclas Lindstrand

Business Region Skåne har stått utan fast vd sedan Susanne Magnusson tillträdde sin nya tjänst som enhetschef på GSF Löneservice […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.