onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Lundabolag fyller kassan inför klinik

|  
|  

Lundabolaget Thyrolytics, som diagnosticerar rubbningar i sköldkörteln, tar nu ett kliv framåt. Tack vare ett nätverk i södra Sverige har bolaget fått pengar till kliniska valideringstester.

Efter att framgångsrikt ha testat maskinen i laboratorium ska man inom kort genomföra en klinisk validering med riktiga blodprover. Detta möjliggörs genom ett nätverk av läkare och privatinvesterare i södra Sverige, som gått in med 1,2 miljoner kronor i bolaget.

– Detta är ett viktigt steg för oss. Efter höstens studie kan vi fortsätta med en större klinisk marknadsförberedande studie. Vår förhoppning är att maskinen finns ute på marknaden under 2022, säger företagets vd Mohamad Takwa.

Thyrolytics, som startade förra året och är medlem i Smile Incubator, har utvecklat en maskin som avläser nivåerna av sköldkörtelhormoner i blodet. Metoden är enligt vd Mohamad Takwa billigare och mer effektiv, och kräver dessutom en mindre mängd blod, än de analysinstrument som finns på marknaden idag.

Kerstin Weman Thornell

Lundabolaget Thyrolytics, som diagnosticerar rubbningar i sköldkörteln, tar nu ett kliv framåt. Tack vare ett nätverk i södra Sverige har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad