söndag 12 maj 2024

inloggad som

…som får in pengar till lansering

Samarbetet med Urethra Medical & Care är första gången som ProstaLunds tjänster erbjuds privat i Sverige.

– Det är glädjande med ett helt privat initiativ som ger möjligheter till patienterna som köar för våra botande behandlingar. Vi hoppas att många som nu åker till en privat läkarklinik i Kalmar kan få behandlingen i Skåneregionen i framtiden, säger ProstaLunds vd Hans Östlund till Rapidus.

I juni lyckades inte ProstaLund få sin nyemission fulltecknad. Nu har däremot företaget fått in de återstående pengarna för att nå marknaden med den nya CoreTherm-plattformen. Ett konsortium lett av Gerhard Dal, som bland annat investerat i Crunchfish och Spago, gick in med 6 miljoner kronor i en riktad nyemission.

– I juni började vi ganska omgående titta på hur vi kunde säkerställa de medel som vi planerat för att nå dit vi vill. Då kontaktades vi av ett konsortium av privata investerare och förde diskussioner. Det känns jätteskönt att vi fått det förtroendet nu, säger Hans Östlund.

Niclas Lindstrand

Samarbetet med Urethra Medical & Care är första gången som ProstaLunds tjänster erbjuds privat i Sverige. – Det är glädjande […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen