torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Prisad startup lämnar forskarstadiet 

|  
|  

Från prisad innovation till lovande bolag. Så kan man sammanfatta det gångna året för WordDiagnostics. Inom kort lanseras verktyget som ska underlätta kartläggningen av psykisk ohälsa.

För ett år sedan korades WordDiagnostics till vinnare i kategorin Årets uppstartsbolag 2018 i Venture Cup. Juryn var enig om att metoden, att använda artificiell intelligens för att fastställa diagnoser av psykisk ohälsa, hade framtiden för sig. Nu har trion bakom WordDiagnostics bildat ett bolag med samma namn och kontor på Ideon Innvoation.

– Vi kommer ju från forskarhållet och tror verkligen på nyttan av denna typ av verktyg, där patienterna själva kan beskriva fritt hur de mår, med ord som analyseras av AI. Och nu har vi tagit ett steg från forskarsvängen till entreprenörssvängen, säger nyblivna vd:n Katarina Kjell.

Det senaste året har utvecklingen av den tekniska plattformen fortsatt, i nära samarbete med intresseorganisationer och psykiatrin. Enligt Katarina Kjell satsar bolaget inom kort på en fullskalig lansering av sitt AI-verktyg.

– Vi vill gärna känna in verksamheternas behov. Målet är att få fram en effektivare vård där patienterna kan få rätt behandling i tidigare skede, säger hon.

Kerstin Weman Thornell

Från prisad innovation till lovande bolag. Så kan man sammanfatta det gångna året för WordDiagnostics. Inom kort lanseras verktyget som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.