fredag 3 maj 2024

inloggad som

Saga Diagnostics siktar på Europa

|  
|  

I veckan tillkännagavs att Lundabolaget Saga Diagnostics tecknat ett avtal med Örebro universitetssjukhus. Men det är bara början, menar affärsutvecklingschef Åke Nilsson som nu tar sikte mot Europa.

– Vi tror på en snabb utveckling. Om man gör något rätt och löser viktiga kliniska problem, så går affärerna också bra, säger han till Rapidus.

Han uppger att bolaget på senare tid även haft diskussioner med de flesta svenska sjukhus som har patologilaboratorier. Också med sjukhus i Danmark, Norge, Tyskland och Storbritannien.

Saga Diagostics, som grundades för tre år sedan, har specialiserat sig på tester för att hitta cancermutationer genom blodprov. Genom att identifiera mutationerna i ett tidigt skede kan man sätta in rätt behandling. Hittills har man haft ett avtal med Region Skånes centralmolekylära laboratorie och nu alltså Örebro universitetssjukhus.

– Vi är glada att sjukhusen har beslutat att använda våra test kliniskt. Och det handlar inte bara om att leverera test, utan vi ger stöd och utbildning längs vägen, säger Åke Nilsson till Rapidus.

Kerstin Weman Thornell

I veckan tillkännagavs att Lundabolaget Saga Diagnostics tecknat ett avtal med Örebro universitetssjukhus. Men det är bara början, menar affärsutvecklingschef […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.