lördag 15 juni 2024

inloggad som

System Verification får fart på utlandsexpansionen

Under året har Hamdija Jusufagics 200-mannabolag System Verification, som arbetar med kvalitetssäkring av mjukvara, öppnat två kontor i Tyskland och växt ur lokalerna i Bosnien. Samtidigt bäddar man för ytterligare kontor och etablering i fler länder.

Det bosniska dotterbolaget i Sarajevo, som ska flytta till tre gånger så stora lokaler, har över 40 anställda. De delar lokal med Jusufagics nya mjukvarubolag Reeinvent som liksom System Verification har sitt huvudkontor i Malmö.

Även System Verifications nystartade tyska dotterbolag, med kontor i Frankfurt och Bonn, växer och är nu uppe i 14 anställda.

– Något jag tror gav oss en extra bra start i Tyskland var att vi hade en tidigare medarbetare från Sarajevo-kontoret som hörde av sig. Han blev den första vi rekryterade tillsammans med en person som han rekommenderade som nu är vår Tysklandschef. De är båda delägare till det tyska System Verification, säger grundaren och koncernchefen Hamdija Jusufagic.

Han uppger att de lär öppna fler kontor i Tyskland och även tittar på nya länder, där siktet än så länge är inställt på Polen. Men System Verification har redan kunder i både Asien och Nordamerika, tack vare Jusufagics förvärv av Empear som Rapidus rapporterade om i slutet av förra året.

Empear utvecklar AI-modeller som analyserar stora mängder kod för att identifiera delar som riskerar att orsaka problem och stora underhållskostnader. Verktyget tillämpar teknik från kriminalpsykologi för att hitta teknisk skuld, alltså potentiellt kostsamma felkällor i mjukvara, och förutse problem som kommer att uppstå.

– Utöver våra kunder har även två oberoende amerikanska universitet bekräftat att CodeScene är det mest effektiva verktyget för att upptäcka teknisk skuld, som globalt kostar omkring 530 miljarder dollar. Så vi vet att det är en effektiv produkt i kombination med våra dataanalytiker, och den kan dessutom användas på distans. Vi har globala storkunder som till exempel Philips, Tencent och Sky som nyligen förlängt sina avtal, säger Hamdija Jusufagic.

Han berättar att riskkapitalister utomlands börjat visa stort intresse för att investera i bolaget. Målet är så småningom att ta in runt en kvarts miljard kronor för att accelerera Empears tillväxt. 2018 omsatte System Verification 171 miljoner kronor totalt och har idag en bit över 200 anställda.

Emiliano Strauss

Under året har Hamdija Jusufagics 200-mannabolag System Verification, som arbetar med kvalitetssäkring av mjukvara, öppnat två kontor i Tyskland och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Recept mot matsvinn i Lejonkulan

  Varje år orsakas matsvinn för mer än 100 miljarder dollar av temperaturavvikelser i transportkedjan av kylda och frysta livsmedel. Startupen […]


 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

 • Solid X blåser av fusionen

  Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

 • Kungens solceller i konkurs

  Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

 • Nya pengar till Gridly

  Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.