tisdag 30 april 2024

inloggad som

Ny vd för nyfinansierat RhoVac

|  
|  

Anders Månsson tar över som vd för RhoVac, som utvecklar immunterapi mot cancer. Han värvades till företaget som vice vd i mars i år och lämnande då vd-stolen på Longboat Amniotics.

– Blir man vice vd i ett så pass litet bolag så är det väl inte otippat att man förr eller senare blir VD. Nu har jag skolats in i RhoVac och ser fram emot att börja en period med att inventera villiga partners för fas 3-studier och lansering, säger Anders Månsson till Rapidus.

För några månader sedan gjorde RhoVac en nyemission på över 180 miljoner kronor och fick då nya storägare i form av fastighetsmiljardären Rutger Arnhult, via sitt bolag M2 Asset Management, och fondförvaltaren Nordic Cross. Pengarna ska räcka i tre år och finansiera dels en fas 2b-studie inom prostatacancer, dels en studie som ska undersöka effekten av RhoVacs läkemedelssubstans i andra cancerformer.

– Fas 2b-studierna ska vara klara under andra halvåret 2021 och där någonstans vill vi göra en affär så att en partner kan påbörja fas 3 och lansering så snart som möjligt, säger Anders Månsson.

Härom veckan fick RhoVac också 2,5 miljoner euro från EU:s forsknings- och innovationsprogram Horizon 2020.

Niclas Lindstrand

Anders Månsson tar över som vd för RhoVac, som utvecklar immunterapi mot cancer. Han värvades till företaget som vice vd […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.