fredag 3 maj 2024

inloggad som

Lundabolag värvar chef från LU Innovation

Johanna Asklin klev nyss upp som operativ chef för Smilebolaget Saga Diagnostics, som tog in 40 miljoner kronor i somras för fortsatt expansion.

– Tidigare arbetade jag på LU Innovation, som hjälper forskare vid Lunds universitet att kommersialisera forskning, där jag var ansvarig för life science-delen. Då kom jag i kontakt med de forskare som bildade Saga. Jag har suttit i styrelsen för Saga sedan det bildades och känner till bolaget väl, säger Johanna Asklin till Rapidus.

Saga diagnostics utvecklar metoder för att tidigt upptäcka och mäta mängden tumör-DNA med hög precision. Med hjälp av ett enkelt blodprov ska man kunna följa varje patients cancertumör individuellt före, under och efter behandling. Bland bolagets kunder finns både läkemedelsbolag och sjukvård.

Emily Binks

Johanna Asklin klev nyss upp som operativ chef för Smilebolaget Saga Diagnostics, som tog in 40 miljoner kronor i somras […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.