fredag 23 februari 2024

inloggad som

Ingka Services växer ur Hubhult

|  , ,
|  

I februari blir det nybyggda kontorshuset Origo i Hyllie hemvist åt Ikeas dotterbolag Ingka Services. Skälet är att Hubhult nu blivit för trångt, enligt vd Göran Nilsson.

Sedan 2015 är Hubhult i Svågertorp i södra Malmö mötesplats för Ikeas globala supportfunktioner. Men med tiden har lokalerna blivit för trånga vilket bidragit till att en av verksamheterna, Ingka Services med sina 463 anställda, börjat se sig om efter nya utrymmen.

– Egentligen är det fel att kalla det för flytt, det handlar snarare om att förlänga verksamheten. Rent fysiskt har vi vuxit ur Hubhult, säger vd Göran Nilsson till Rapidus.

Enligt fastighetsbolaget Wihlborgs är Origos 6.800 kvadratmeter planerade för drygt 500 personer. De flesta kommer att komma från Hubhult, men Göran Nilsson menar att även nya förmågor kan ta plats i Origo.

– Vi behöver komplettera med ny kompetens, framför allt på den digitala sidan, för att utveckla Ingka Group för kommande framgångar. Hubhult och Origo kommer att bli en enhet. Det är 1600 steg mellan de båda byggnaderna och det finns cyklar, bussar och inte minst ny teknik, som gör att avståndet kommer kännas väldigt kort, säger han.

På Hubhult sitter även bland annat HR- och digitala team för Ikea, samt koncernbolagen Ingka Centres och Ingka Investments.

Kerstin Weman Thornell

I februari blir det nybyggda kontorshuset Origo i Hyllie hemvist åt Ikeas dotterbolag Ingka Services. Skälet är att Hubhult nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.