torsdag 25 april 2024

inloggad som

Ingka Services växer ur Hubhult

|  , ,
|  

I februari blir det nybyggda kontorshuset Origo i Hyllie hemvist åt Ikeas dotterbolag Ingka Services. Skälet är att Hubhult nu blivit för trångt, enligt vd Göran Nilsson.

Sedan 2015 är Hubhult i Svågertorp i södra Malmö mötesplats för Ikeas globala supportfunktioner. Men med tiden har lokalerna blivit för trånga vilket bidragit till att en av verksamheterna, Ingka Services med sina 463 anställda, börjat se sig om efter nya utrymmen.

– Egentligen är det fel att kalla det för flytt, det handlar snarare om att förlänga verksamheten. Rent fysiskt har vi vuxit ur Hubhult, säger vd Göran Nilsson till Rapidus.

Enligt fastighetsbolaget Wihlborgs är Origos 6.800 kvadratmeter planerade för drygt 500 personer. De flesta kommer att komma från Hubhult, men Göran Nilsson menar att även nya förmågor kan ta plats i Origo.

– Vi behöver komplettera med ny kompetens, framför allt på den digitala sidan, för att utveckla Ingka Group för kommande framgångar. Hubhult och Origo kommer att bli en enhet. Det är 1600 steg mellan de båda byggnaderna och det finns cyklar, bussar och inte minst ny teknik, som gör att avståndet kommer kännas väldigt kort, säger han.

På Hubhult sitter även bland annat HR- och digitala team för Ikea, samt koncernbolagen Ingka Centres och Ingka Investments.

Kerstin Weman Thornell

I februari blir det nybyggda kontorshuset Origo i Hyllie hemvist åt Ikeas dotterbolag Ingka Services. Skälet är att Hubhult nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.


  • Kraftigt volymtapp i dagens rapportflod

    Börsbolagens rapporter för årets första kvartal strömmar in. Bland dagens rapporter går kurvorna åt olika håll: upp för fastighetsbolaget Wihlborgs och ned för fönsterbolaget Inwido.

  • Kjell & Companys aktie i fritt fall

    Prylkedjan Kjell & Companys rapport för det fjärde kvartalet blev en besvikelse och utdelning uteblir. Fastighetsbolaget Wihlborgs skruvar däremot upp utdelningen, trots minskat förvaltningsresultat.

  • Pressat Heimstaden i dagens rapportflod

    Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Idag kom bland andra Heimstaden, Wihlborgs, Duni, Inwido och Beijer Ref.

  • Många projekt i Wihlborgs klimatarbete

    Fossilfritt stål och likströmskablar. Det är några av fastighetsbolaget Wihlborgs senaste givar i jakten på ett klimatsmartare fastighetsbestånd.

  • Wihlborgs gör rekord

    Fastighetsbolaget Wihlborgs tuffar på bra, mitt i den oroliga fastighetsmarknaden.

  • Tisdagens rapporter

    Inwido möter en tuffare marknad Den Malmöbaserade fönstertillverkaren Inwido startade året med att ”möta en tuffare marknad”, enligt rapporten för […]

  • Nybyggandet kan bromsas

    Wihlborgs har flera stora nybyggen på gång i västra Skåne, däribland ett par av bolagets största kontorsbyggen hittills. Men de […]

  • Tunga hyreshöjningar för kontor

    Årsskiftet medförde en kraftigare höjning av kontorshyrorna än på många år. Trots det är efterfrågan på kontorslokaler fortsatt stark, även […]

  • Börshuset kan byggas om till hotell

    Malmös gamla börshus på Skeppsbron, där det i dag är kontorslokaler, står inför en renovering. Ett alternativ som fastighetsägaren Wihlborgs […]

  • Skåningar på nya jobb

    Jessica Fischer blir ny Öresundsansvarig på rekryteringsfirman Hammer & Hanborg. Hon kommer närmast från Grit Academy och har även arbetat […]