söndag 28 april 2024

inloggad som

Dignitana tar in 42 miljoner och lanserar ny produkt

Lundabolaget Dignitana, vars behandlingar minskar håravfall för cancerpatienter, har fått in 42 miljoner kronor med möjlighet att fördubbla summan om ett år. Emissionen riktades enbart till nya ägare och flera tunga namn har köpt in sig i företaget: Percy Nilsson, förre vd:n för svenska McDonald’s Paul Lederhausen och Victoria Parks förre vd Peter Strand.

– I och med emissionen har bolaget fått pengar för att fortsätta sin expansion och få ut sin nya maskin Delta på marknaden. Nu kan vi även öka närvaron i andra delar av världen än i USA, där vi redan är väldigt starka, säger huvudägaren och styrelseledamoten Greg Dingizian till Rapidus.

Nyemissionen skedde i form av enheter om två aktier och en option. Optionen ger rätt att köpa ytterligare en aktie i oktober 2020 till dubbla priset mot det nuvarande teckningspriset, 6.50 kronor per aktie. Stiger Dignitanas aktie tillräckligt mycket på First North kan alltså bolaget få in ytterligare 42 miljoner kronor. Emissionen ger en utspädning av det nuvarande ägandet med 11,7 procent och största nya ägare blir Nyenburgh Investment Partners i Amsterdam.

Dignitana utvecklar behandlingar som kyler skalpen för att minimera håravfallet för cancerpatienter som får cellgiftsbehandlingar. Den senaste produkten, DigniCap Delta, godkändes för försäljning i USA av läkemedelsverket FDA i juni och de första enheterna levererades i mitten av augusti.

– Vi ser en väldigt stor efterfrågan för apparaten och tjänsten. Att få behålla sitt hår är oerhört viktigt för både kvinnor och män som behandlas för cancer, säger Greg Dingizian.

I dag har Dignitana bara kvar tre anställda i Lund, sedan 2017 finns huvudkontoret i Dallas, Texas. Bolaget är dock noterat på svenska First North.

Niclas Lindstrand

Lundabolaget Dignitana, vars behandlingar minskar håravfall för cancerpatienter, har fått in 42 miljoner kronor med möjlighet att fördubbla summan om […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.


  • Därför tar Doxa in ytterligare 200 Mkr

    Fastighetsbolaget Doxa gör en riktad nyemission på strax under 200 Mkr. Det är andra gången bolag tar in pengar på kort tid. Huvudägaren Greg Dingizian förklarar varför.

  • Motgång för Greg och Percy

    Fastighetsbolaget Doxa, med Greg Dingizian och Percy Nilsson bland huvudägarna, sänker ett tidigare kommunicerat helårsresultat för 2023 med en halv miljard kronor.

  • Doxa säljer hälften av Karlastaden

    Fastighetsbolaget Doxa, med Malmöprofilen Greg Dingizian som huvudägare, säljer hälften av Karlastaden, den planerade nya stadsdelen i Göteborg. Priset är 1 miljard kronor. Affären sker mindre än ett år efter att byggrätterna köptes.

  • Börja satsa, sluta spara

    Glädjen med årets mörkaste tid är att det vänder. Frågan är om årets vintersolstånd sammanfaller med ekonomin och framtidsutsikterna. Vi tror det och önskar dig som Rapidusmedlem ett ljusnande 2024.

  • Greg viktar över

    Fastighetsbolaget Doxa gör en riktad nyemission på 350 Mkr. Bolagets grundare Greg Dingizian tar nästan hälften av summan och stärker därmed engagemanget i bolaget.

  • Malmös fastighetsstjärnor ökar takten

    Det stjärnspäckade fastighetsbolaget SLP gör en riktad nyemission på 550 Mkr. Det är andra gången i år bolaget fyller kassan med samma belopp.

  • Dignitana på väg mot genombrott

    Skalpkylningsföretaget Dignitana har nått en milstolpe. Vd Catarina Mård Löwenadler hoppas den ska leda till försäljningsgenombrott i USA. Samtidigt skjuter hon fram tidpunkten för positivt kassaflöde.

  • Förvirrat med Lunds alla Cool-bolag?

    Bara i Lund finns fyra medicinteknikbolag som utvecklar medicinsk nedkylning av hjärnan och kroppen för att minimera skador. Rapidus går igenom hur det hänger ihop.

  • Greg värderar upp sina tillgångar

    Greg Dingizians fastighetsinvestmentbolag Doxa värderar upp tillgångarna i Serneke med över en halv miljard kronor.

  • Vändning på gång för Dignitana

    Dignitanas vd Catarina Mård Löwenadler har fått se sin aktie rasa med nästan 70 procent, men ser nu fram emot ett positivt kassaflöde innan året är slut.