lördag 18 maj 2024

inloggad som

Skånska ESS köper danskt lyxhotell

|  ,
|  

ESS Group, som bland annat ligger bakom Ystad Saltsjöbad och MJ´s Hotel i Malmö, förvärvar strandhotellet Marienlyst i Helsingör. Det blir kedjans första etablering i Danmark, men enligt vd:n inte sista.

– Vi kommer öppna ytterligare ett hotell i Danmark inom en snar framtid, säger Jonas Stenberg, vd för ESS Group.

Övertaget av Marienlyst sker officiellt 1 oktober och vad prislappen landar på vill han inte avslöja. Däremot kallar han det ”en av gruppens absolut viktigaste affärer”. Med sina rastauranger, barer, spa, casino, konferenslokaler och 227 rum blir hotellet nämligen kedjans största hotell hittills.

Hotellet ligger i närheten av Hamlets Kronbergs slott och var från början en residens tillhörande slottet, döpt efter danska kungen Fredrik V:s andra fru Juliane Marie.

2014 köpte ett konsortium lett av Borris Tangaa Nielsen hotellet och påbörjade genomgripande renoveringar.

– Mycket är redan renoverat och väldigt fint. Vi kommer med tiden fortsätta den resan med samma röda tråd, och ta hänsyn till de konceptuella delarna från våra övriga inrättningar. Marienlyst har nu 132 miljoner danska kronor i omsättning och vår ambition är att omsätta runt en miljon per rum och år, säger Jonas Stenberg.

Emiliano Strauss

ESS Group, som bland annat ligger bakom Ystad Saltsjöbad och MJ´s Hotel i Malmö, förvärvar strandhotellet Marienlyst i Helsingör. Det […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]