lördag 27 april 2024

inloggad som

Helsingborgsbolag i konkurs

Vid årsskiftet rapporterade Rapidus att IT-bolaget Devv.jobs fått en namnkunnig delägare och 3,7 miljoner kronor. Nu har bolaget gått i konkurs.

– Vi hade inte den utveckling på kundsidan som vi hoppats på. Alla i styrelsen kämpade in i det sista för att rädda verksamheten, men det gick inte. Så är det ibland i startup-världen, säger Kristian Ledel, Devv.jobs grundare.

Enligt konkursförvaltaren Ann-Christine Halén på Ackordscentralen Syd verkar konkursboets värde ligga i plattformen som bolaget utvecklat.

– Den är inte såld ännu, men det pågår förhandlingar med en möjlig köpare och jag har haft fler intressenter som hört av sig, säger Ann-Christine Halén.

Devv.jobs hade i samband med emissionen vid årsskiftet nylanserat en uppdaterad version av sin plattform för IT-rekrytering, där företag bland annat kunde söka bland arbetssökande utvecklare .”Som en Googlesökning där du direkt kan se dina träffar och få kontakt med dem på en gång”, sa Kristian Ledel till Rapidus i december.

De 3,7 miljonerna kom från Gustav Rosander, med bakgrund som fastighetsrådgivare på Lernia och Niras Sweden, samt tv-profilen Michael Hjorth genom riskkapitalbolaget Indian Nation. Hjorth gjorde sig känd som en av manusförfattarna bakom succéserien ”Svensson, Svensson” och sålde för ett par år sedan aktier i det nu krisande spelbolaget Starbreeze Studios för 45 miljoner kronor.

Emiliano Strauss

Vid årsskiftet rapporterade Rapidus att IT-bolaget Devv.jobs fått en namnkunnig delägare och 3,7 miljoner kronor. Nu har bolaget gått i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.