tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Uppkopplad Hövding lanseras i andra halvan av september

|  
|  

Tredje generationen airbaghjälm från Hövding är nu i produktion och lanseras under andra hälften av september i år. Den första leveransen har kommit från fabriken i Kina till lagret i Borås där de sista anpassningarna görs.

– Vi har inte kommunicerat det exakta datumet för lansering än, men håller på att boka upp vår återförsäljare för utbildningar i mitten av september. Därefter kan de börja att sälja, säger Hövdings vd Fredrik Carling till Rapidus.

Hövding 3 har till skillnad från sina två föregångarna uppkopplade funktioner och finns bara i en storlek som kan justeras i stället för tre olika storlekar.

– Fler i familjen kan använda samma Hövding och återförsäljarna och vi själva kan ha lagertäckning på en enda produkt i stället för tre olika. Vi har också byggt en Hövdingapp som gör den nya hjälmen uppkopplad. Den får funktioner som är mer personliga, som uppmanar och motiverar, men också som handlar om trygghet och säkerhet, säger Fredrik Carling.

Utvecklingen av Hövding 3 har pågått i fyra år.

Niclas Lindstrand

Tredje generationen airbaghjälm från Hövding är nu i produktion och lanseras under andra hälften av september i år. Den första […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad