lördag 20 april 2024

inloggad som

Första investeringen för profilernas nya bolag

Mårten Öbrink och AWA-veteranen John Karlström går genom Skin in the game IP in i Gelexcell Competence från Lund, som utvecklat ett hydrogelplåster för att behandla hudåkommor.

Efter att ha tagit fram fungerande prototyper på plåstret fick Lundabolaget problem med att hitta en passande förpackning. Men enligt ordförande och medgrundare Johan Wennerholm ska det vara klart innan årsskiftet.

– Vi håller fortfarande på att utvärdera förpackningar. Jag har provat så många att det snurrar i huvudet på mig, säger han till Rapidus.

Skin in the game har förvärvat fem procent av Gelexcell mot investeringar i immateriella tillgångar och har bland annat lämnat in en internationell PCT-ansökan.

– Klart att IP-strategin blir vårt huvudbidrag, men vi bidrar också med våra kontakter och nätverk. Produkten är verkligen förstärkt, genom PCT-ansökan så kan vi i framtiden lämna in ansökningar och patentera produkten i mer eller mindre alla länder i världen. Det gör att vi kan visa produkten på ett annat sätt, säger John Karlström, ordförande på Skin in the game och bland annat IP-chef på Orbital Systems.

Förutom Karlström och Öbrink är även Mehrdad Mahdjoubi medgrundare till Malmöbolaget Skin in the game IP, men han är inte inblandad i samarbetet med Gelexcell. Bakom Lundabolaget ligger även labbveteranen Elisabeth Sthengel och Anette Israelsson från Enzymatica och tidigare projektledare på Bone Support.

Emiliano Strauss

Mårten Öbrink och AWA-veteranen John Karlström går genom Skin in the game IP in i Gelexcell Competence från Lund, som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.