onsdag 24 april 2024

inloggad som

Ny vd för Sparbanken Syd

Sparbanken Syd har hittat sin nya vd efter Susanne Kallur, som slutar efter nio år som vd. Hon efterträds av Öyvind Thomassen, som tidigare haft vd-jobb på BlueStep Bank och Skandiabanken.

– Vi hittade precis den vi sökte efter. Vi ville ha någon som har drivet, engagemanget och energin att ta över när Susanne lämnar i höst. Någon som också har en grundläggande förståelse för bankers och Sparbanken Syds förutsättningar. Öyvind Thomassen har precis allt vi sökte efter, säger bankens ordförande Hans Boberg till Rapidus.

Vd-bytet innebär ingen ändring på inriktning, enligt Hans Boberg. Sparbanken Syd har inga externa ägare utan har 60 förtroendevalda huvudmän som utgör det högsta beslutande organet. För närvarande håller banken på att ta hem bostadslån från SBAB efter att den statliga bolånejätten avslutat alla samarbeten i slutet av 2017.

– Vi ser det alltid som en fördel att gå vår egen väg. Priset man får betala för självständighet är att ha andra förutsättningar än banker som har väldigt kapitalstarka ägare, säger Hans Boberg.

Öyvind Thomassen tillträder i september.

Niclas Lindstrand

Sparbanken Syd har hittat sin nya vd efter Susanne Kallur, som slutar efter nio år som vd. Hon efterträds av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad