fredag 23 februari 2024

inloggad som

Ny vd för Sparbanken Syd

Sparbanken Syd har hittat sin nya vd efter Susanne Kallur, som slutar efter nio år som vd. Hon efterträds av Öyvind Thomassen, som tidigare haft vd-jobb på BlueStep Bank och Skandiabanken.

– Vi hittade precis den vi sökte efter. Vi ville ha någon som har drivet, engagemanget och energin att ta över när Susanne lämnar i höst. Någon som också har en grundläggande förståelse för bankers och Sparbanken Syds förutsättningar. Öyvind Thomassen har precis allt vi sökte efter, säger bankens ordförande Hans Boberg till Rapidus.

Vd-bytet innebär ingen ändring på inriktning, enligt Hans Boberg. Sparbanken Syd har inga externa ägare utan har 60 förtroendevalda huvudmän som utgör det högsta beslutande organet. För närvarande håller banken på att ta hem bostadslån från SBAB efter att den statliga bolånejätten avslutat alla samarbeten i slutet av 2017.

– Vi ser det alltid som en fördel att gå vår egen väg. Priset man får betala för självständighet är att ha andra förutsättningar än banker som har väldigt kapitalstarka ägare, säger Hans Boberg.

Öyvind Thomassen tillträder i september.

Niclas Lindstrand

Sparbanken Syd har hittat sin nya vd efter Susanne Kallur, som slutar efter nio år som vd. Hon efterträds av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.