måndag 29 april 2024

inloggad som

Micael Nord bli ny näringslivsdirektör i Malmö

Malmö stads nya näringslivsdirektör heter Micael Nord. Han är i dag biträdande utvecklingsdirektör i Region Skåne och blir alltså i början av hösten chef för Malmö stads nya avdelning Omvärld och näringsliv.

– Det första jag vill göra är att träffa representanter för Malmös näringsliv och sätta mig in i vad politiken vill och vad medarbetarna redan har på rull, säger Micael Nord till Rapidus.

Micael Nord var tills i början av året också tillförordnad fastighetsdirektör för Regionfastigheter och har tidigare haft olika chefsuppdrag på Lundby stadsdelsförvaltning i Göteborg. Dessutom har han varit regionchef och generaldirektörens stabschef på Svenska ESF-rådet. Däremot har han inte själv varit aktiv i näringslivet.

– Jag har jobbat i offentlig sektor sedan jag tog examen, men mycket av det har jag gjort tillsammans med näringslivet. Utan att föregå samtalen som jag ska ha när jag tillträder så vet jag ju att frågan om kompetensförsörjning är minst lika brännande i Malmö som i resten av Sverige. Där finns ingen quick fix utan vi måste arbeta tillsammans för att både försörja bredden och attrahera talangerna och spetsen till Malmö. Visst mår Malmös näringsliv bra i dag, men både offentlig sektor och näringslivet självt måste titta på vad vi har för möjligheter på 20 års sikt också, säger Micael Nord.

Som ny näringslivsdirektör får Micael Nord också ansvar för omvärldsbevakningen. Stadsdirektör Andreas Norbrant är den som lett den omorganisation på stadskontoret som gjort att den nya avdelningen och tjänsten skapats.

– Vi hade jättemånga intressanta sökande, det är roligt att staden är attraktiv. Så det var ett spännande och svårt arbete att hitta rätt, men Micael Nord stack ut lite extra. Han har en bred erfarenhet och har jobbat mycket med frågorna som är aktuella så han är väl insatt i förutsättningarna för näringslivet. Sammantaget är han den bästa personen för att hjälpa mig, staden, näringslivet och alla andra med arbetet, säger Andreas Norbrant.

Micael Nord tillträder som näringslivsdirektör den 11 september. Hans företrädare Pehr Andersson kommer då övergå till att arbeta med Malmö stads bolagsverksamhet.

Niclas Lindstrand

Malmö stads nya näringslivsdirektör heter Micael Nord. Han är i dag biträdande utvecklingsdirektör i Region Skåne och blir alltså i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.