söndag 12 maj 2024

inloggad som

Regionrådet ny ordförande för Innovation Skåne

Regionrådet Louise Eklund (L) och Ewa Pihl Krabbe (S) blir ny ordförande respektive vice ordförande för Region Skånes innovationsbolag.

– Jag är enormt glad att få gå in som ordförande i bolaget. Det finns en fantastiskt spridning och kompetens i styrelsen, säger Louise Eklund till Rapidus.

I och med utnämningarna blir folkvalda mer representerade i Innovation Skånes verksamhet än tidigare.

– Politiken har inte varit så närvarande i bolaget tidigare. Att vi nu väljs in, i kombination med att regionfullmäktige i tisdags klubbade Alliansens budget med en satsning på 130 miljoner kronor till regionens utvecklings- och innovationsarbete, kommer att göra stor skillnad. Nu finns ett tydligt uppdrag till Innovation Skåne att tillvarata och utveckla innovationskraften i våra egna verksamheter, säger Louise Eklund.

Övriga ledamöter i styrelsen är Stratiteqs före detta vd Anna Werntoft, LTH:s vicerektor för samverkan och innovation Charlotta Johnsson och Additudes vd Sam Aston.

Niclas Lindstrand

Regionrådet Louise Eklund (L) och Ewa Pihl Krabbe (S) blir ny ordförande respektive vice ordförande för Region Skånes innovationsbolag. – […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen