torsdag 23 maj 2024

inloggad som

ProstaLunds emission lågt tecknad

|  
|  

Medicinteknikbolaget ProstaLunds företrädesemission på 25,7 miljoner kronor blev inte fulltecknad. Teckningsgraden blev totalt 70 procent, varav 7 procent såldes till emissionens garanter. Företaget får därmed in knappt 15 miljoner kronor efter emissionskostnader.

– Självklart hade vi velat ha totalsumman och känna att vi har det stödet hos våra ägare. Nu får vi jobba efter de här förutsättningarna. Det blir annorlunda, men är inget som företaget står och faller med, säger ProstaLunds vd Hans Östlund till Rapidus.

Kapitalet ska användas för färdigställande av dokumentation för den nya hårdvaran som ska lanseras under nästa år, samt till fortsatt marknadsföring av ProstaLunds utrustning för värmebehandling av godartad prostataförstoring. Efter flera års stora förluster har bolaget dragit ned på sin säljorganisation i USA och fokuserar nu på den nordiska marknaden.

– Tillskottet räcker för att vi ska klara oss till break even, vi har ett så positivt momentum att det inte råder någon tvekan om den saken. Enligt prognosen ska vi nå nollresultat sista kvartalet 2020 och det kommer gå enligt plan. Vi får helt enkelt prioritera hårdare i vår ”att göra”-lista, säger Hans Östlund.

Niclas Lindstrand

Medicinteknikbolaget ProstaLunds företrädesemission på 25,7 miljoner kronor blev inte fulltecknad. Teckningsgraden blev totalt 70 procent, varav 7 procent såldes till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

  • Sportbetting blev träpaneler

    Att ett tvillingpar som ägnat sig åt sportbetting skulle satsa på akustiska träpaneler var en högoddsare. Men det blev en succé och bolaget Wood on Wall i Helsingborg hoppas nå 100 Mkr i försäljning inom bara några år.

  • Freedrum ur takt igen

    Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.