tisdag 26 september 2023

inloggad som

Lundaprofiler stöttar nya Mindpark

|  ,
|  

I augusti öppnar Mindpark sitt tredje kontorshotell i Skåne. Efter Helsingborg och Malmö har turen kommit till Lund. Redan nu har de första kontrakten tecknats och en lång rad Lundaprofiler ställer upp som rådgivare och skjuter till pengar.

Ebba Fischer, ordförande för Crafoordska stiftelsen, BrainLits vd Niclas Olsson, Tretton37:s medgrundare Martin Mazur och självaste Kajan, Johan Wester, hör till listan över Lundanamn som stöttar Mindpark Lund.

Det gör även Björn Englund och Sven Johansson från I Love Lund, Thomas Rex från Fingerprint Cards, Avensias medgrundare Robin Gustafsson, Christian Rönne från företagsacceleratorn Beyond, Sony-veteranen Ulf Bengtsson och Tosselilla Sommarlands skapare Tobias Ekman. Tillsammans bidrar de med 1,3 miljoner kronor.

–De skjuter till lite pengar, men framför allt ska de bidra som rådgivare och nyckelpersoner. Det finns ingen mall som de måste passa in i, säger Karsten Deppert, delägare i moderbolaget Collab Concepts och tillsammans med vd Sanna Kahlström ansvarig för satsningen i Lund.

Mindpark Malmö öppnade i april och dess 1.500 kvadratmeter är nu helt uthyrda. De första kontrakten för de 700 kvadratmetrarna på Bytaregränden i Lund har också skrivits. Ursprungligen skulle även Mindpark Lund ha öppnat i april.

–Men verkligheten kom ikapp, att starta i Malmö och Lund parallellt med allt som behöver ordnas fungerade inte så det är mer realistiskt att flytta in efter sommaren, säger Karsten Deppert.

Niclas Lindstrand

I augusti öppnar Mindpark sitt tredje kontorshotell i Skåne. Efter Helsingborg och Malmö har turen kommit till Lund. Redan nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad