lördag 20 april 2024

inloggad som

SelectImmune Pharmas listningsemission kraftigt övertecknad

Selectimmune Pharmas listningsemission inför noteringen på Spotlight övertecknades med 240 procent. Bolaget tar totalt in 30 miljoner kronor före emissionskostnader.

Kapitaltillskottet ska främst användas till att accelerera den kliniska utvecklingen av bolagets läkemedelskandidater, varav några kan bli alternativ till antibiotika. Den längst komna kandidaten baseras på existerande läkemedel som används i nya tillämpningar.

– Hälften av pengarna ska gå till det och hälften ska användas till ett annat projekt som är i ett tidigt skede där vi ska ta fram proof of concept. Det är också inom infektionsbehandling, säger vd Fredrik Herslow till Rapidus.

Grundaren och huvudägaren, Lundaforskaren Catharina Svanborg, har tillsammans med sin forskargrupp studerat olika strategier för att utnyttja patienters immunförsvar till att bekämpa bakterieinfektioner och minska besvär som orsakas av överreaktioner hos immunsystemet. Catharina Svanborg är även grundare och huvudägare till listade Hamlet Pharma som utvecklar ett cancerläkemedel.

Elisabet Ottosson
Emily Binks

Selectimmune Pharmas listningsemission inför noteringen på Spotlight övertecknades med 240 procent. Bolaget tar totalt in 30 miljoner kronor före emissionskostnader. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.