torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Hydrogelplåster fördröjt av förpackningstrubbel

För ett år sedan rapporterade Rapidus om Gelexcell Competence i Lund, som utvecklat ett hydrogelplåster för att behandla hudåkommor. Efter att ha tagit fram fungerande prototyper har bolaget dock gått i stå då de inte hittat en passande förpackning.

– Vi har testat olika varianter men inte hittat ett bra och billigt alternativ. Det är lite sjukt att något som är så tråkigt som just förpackningar ska kunna bromsa ett så intressant och i övrigt fungerande projekt, säger Gelexcells ordförande och medgrundare Johan Wennerholm till Rapidus.

Han räknar med att problemet ska vara löst till årsskiftet och att en skarp lansering av bolagets första produkt kan ske nästa år. Men redan i sommar planerar Gelexcell att genomföra en förstudie.

– Vi kommer då förpacka alla plåster för hand, så studien får vara i en passande storlek, säger Johan Wennerholm.

Bolaget är också i färd med att patentera hydrogelplåstret. Första produkten ska behandla insektbett, men enligt Wennerholm är det möjligt att injicera hydrogelmaterialet med vilken verksam ingrediens som helst.

Bakom Gelexcell Competence står – förutom Johan Wennerholm som tidigare bland annat varit ekonomichef på CellaVision – Elisabeth Sthengel, före detta labbchef på Nolabs, och Anette Israelsson som varit projektledare på BoneSupport.

Emiliano Strauss

För ett år sedan rapporterade Rapidus om Gelexcell Competence i Lund, som utvecklat ett hydrogelplåster för att behandla hudåkommor. Efter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad