fredag 17 maj 2024

inloggad som

Större uppdrag väntar ny näringslivsdirektör

|  
|  

Sökandet efter en ny omvärlds- och näringslivsdirektör till Malmö stad går in i slutskedet sedan ansökningstiden gått ut. Tjänsten har fått ett mer omfattande uppdrag med sex underställda enheter: Företagande och entreprenörskap, Arbetsmarknad och migration, Externa relationer, Malmö turism, Samhällsplanering samt Säkerhet och beredskap.

– Uppdraget blir både renare, tyngre och bredare. Vi gör ju om hela stadskontoret och ska inte bara slå ihop två avdelningar utan har tittat på vårt uppdrag och hur vi kan leverera bättre. Den nya direktören får mer att göra och ett större uppdrag, men därför kommer det också nya resurser i form av fler medarbetare, säger stadsdirektören Andreas Norbrant.

Malmö stad har anlitat rekryteringsföretaget AS&B Executive för att ta fram kandidater till tjänsten. Sex enhetschefer ska rapportera direkt till den nya direktören, som i sin tur får Andreas Norbrant som närmaste chef.

– Vi söker någon som redan har ett gott nätverk. Vi måste bli ännu bättre på att nätverka, inte bara med aktörer i Malmö utan i regionen, hela landet och hela Europa, säger Andreas Norbrant.

Samtidigt söker Malmö stad en analys- och hållbarhetsdirektör, som också är en tjänst som skapas i och med omorganisationen där åtta avdelningar blev sex. De övriga fyra topptjänsterna har redan tillsatts.

– Malmö vill ha en hög profil i hållbarhetsarbetet med Agenda 2030, men måste också ha koll på att utvecklingen i den egna organisationen går åt rätt håll. Det kräver att vi arbetar med både hållbarhet och analys för att ge bra beslutsunderlag för staden som helhet, säger Andreas Norbrant.

Niclas Lindstrand

Sökandet efter en ny omvärlds- och näringslivsdirektör till Malmö stad går in i slutskedet sedan ansökningstiden gått ut. Tjänsten har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad