onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Tre nya miljoner till Gedea Biotech

|  
|  

Lundabaserade Gedea Biotech har beviljats tre miljoner kronor i stöd från Vinnova-finansierade Swelife och MedTech4Health. Anslaget ska användas till en placebokontrollerad klinisk studie av en substans mot svamp- och bakterieinfektioner i underlivet.

– Vi vill genomföra en större klinisk studie för att verifiera effekten av vår behandling och få fram bra marknadsdata inför vår lansering, säger Annette Säfholm, vd på Gedea Biotech.

Studien ska genomföras i samarbete med Region Skåne och omfatta 150 patienter i Sverige samt eventuellt i England. Det är ännu inte klart när den kommer att påbörjas, men den är inte avgörande för att få produkten godkänd. Det är däremot bolagets två pågående kliniska studier i Skåne.

– Om allt går enligt planerna, kommer dessa studier att avslutas efter sommaren och då kan vi ha en godkänd produkt redan i början av nästa år, säger Annette Säfholm.

Gedea Biotech grundades 2015 och har sitt kontor på inkubatorn Smile i Lund.

Jessika Nord

Lundabaserade Gedea Biotech har beviljats tre miljoner kronor i stöd från Vinnova-finansierade Swelife och MedTech4Health. Anslaget ska användas till en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad