söndag 3 december 2023

inloggad som

Cloetta-veteran ny ordförande i Blippit

Nystartade Blippit, som ägs i lika delar av Crunchfish Proximity och ClearOn, väljer i slutet av maj en ny styrelse med specialisering på industri och handel. Som styrelseordförande föreslås Lars Påhlson, tidigare vd för Cloetta Skandinavien och ordförande i Dagligvaruleverantörers Förbund.

– Jag ser fram emot att jobba med att etablera Blippit som en ny spelare på marknaden tillsammans med övriga styrelsen och hela teamet bakom produkten, säger Lars Påhlson.

Övriga föreslagna ledamöter är Pontus Ellefsson, vd för ClearOn, Susanne Hannestad, vd för fintech-acceleratorn Fintech Mundi, och Göran Linder, vd för Midroc Invest, Midroc New Technology och Midroc Finans.

Samtidigt förbereds lansering av bolagets produkt  – en betalningsinfrastruktur som knyter samman kundernas betalningsappar med kassorna i dagligvaruhandeln. Den består av en särskild terminal och mjukvara som kopplas till kassorna så att kunderna kan betala och lösa in kuponger med apparna i sina telefoner.

– Det är potentiellt en mycket mer kostnadseffektiv lösning för handlarna, eftersom de inte blir låsta till den befintliga kortinfrastrukturen, säger Joachim Samuelsson, vd för Blippit samt ordförande och största ägare i Crunchfish.

Jessika Nord

Nystartade Blippit, som ägs i lika delar av Crunchfish Proximity och ClearOn, väljer i slutet av maj en ny styrelse […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad