måndag 29 april 2024

inloggad som

Ideon Open knoppar av affärsutveckling

|  ,
|  

Ideons affärsutvecklingsverksamhet Win, som erbjuder marknadsplatser för innovationer inom vatten, energi och samhällsskydd, knoppas av till ett eget bolag.

Organisationens syfte är att påskynda utvecklingstakten inom nämnda branscher, för att innovationer snabbare ska nå marknaden. Det sker bland annat genom att matcha innovationer med möjliga kunder, och i vissa fall även med partner, konkurrenter och finansiärer.

– Vi är en visionär verkstad som började för sju år sedan inom området vatten. Efter att vi såg att det var ett framgångsrikt koncept utvidgade vi till samhällsskydd och nu senast även till energisektorn. Det finns flera synergier mellan branscherna och det finns dessutom fler möjliga områden för oss att ge oss in i framtiden, säger Maria Sätherström Lantz, vd på WIN.

Bland bolagen som fått innovationsstöd med hjälp av Win märks det hajpade duschbolaget Orbital Systems, samt vattenreningsbolagen Watersprint och Carex of Sweden. Även offentliga aktörer, samt jättar som Alfa Laval, Ikea och L’Oréal, är aktiva i Win.

Plattformarna WinWater, WinEnergy och WinGuard ligger alla på egna hemsidor. Den sistnämnda samhällsskyddsplattformen drivs i samarbete med Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap.

Emiliano Strauss

Ideons affärsutvecklingsverksamhet Win, som erbjuder marknadsplatser för innovationer inom vatten, energi och samhällsskydd, knoppas av till ett eget bolag. Organisationens […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.